Паяжина от шоколад – сладко изкуство за празничната нощ
Паяжина от шоколад – сладко изкуство за празничната нощ
🍫🕸Шоколадова торта Паяжина за Хелоуин
Торта, която впечатлява още преди първата хапка - пухкав блат, нежен крем и паяжина от шоколад.
Необходими продукти:
За блата
яйца - 5 бр.
захар - 150 г
брашно - 120 г
какао - 30 г
бакпулвер - 1 ч.л.
щипка сол
За крема
маскарпоне - 250 г
течна сладкарска сметана - 200 мл
пудра захар - 100 г
ванилия - 1 ч.л.
За глазурата
бял шоколад - 150 г
черен шоколад - 50 г
сметана - 1 - 2 с.л.
Начин на приготвяне:
🕸 Стъпка 1
Яйцата и захарта се разбиват до пухкав светъл крем. Пресятото брашно се смесва с какаото, бакпулвера и солта, след което внимателно се добавя към яйчената смес. Разбърква се до хомогенна консистенция.
🕸 Стъпка 2
Сместа се изсипва в тава с диаметър 24 см, покрита с хартия за печене. Пече се в предварително загрята фурна на 180°C за около 30 минути. След като изстине напълно, блатът се разрязва хоризонтално на два пласта.
🕸Стъпка 3
Кремът се приготвя, като маскарпонето, сметаната, пудрата захар и ванилията се разбиват до гъст пухкав крем. Блатовете се намазват с крема и се сглобяват.
🕸Стъпка 4
Белият шоколад се разтопява със сметаната и се разстила върху тортата. Черният шоколад също се разтопява и се излива спираловидно. С помощта на дървено шишче или нож се издърпват линии от центъра навън, за да се образува „паяжина“.
#AmbassadorSchools
Автор: Дария Грозева 8 ,,б'' клас

Коментари
Публикуване на коментар