Паяжина от шоколад – сладко изкуство за празничната нощ

Паяжина от шоколад – сладко изкуство за празничната нощ


🍫🕸Шоколадова торта Паяжина за Хелоуин 

Торта, която впечатлява още преди първата хапка - пухкав блат, нежен крем и паяжина от шоколад.

Необходими продукти: 

За блата
яйца - 5 бр.
захар - 150 г
брашно - 120 г
какао - 30 г
бакпулвер - 1 ч.л.
щипка сол


За крема
маскарпоне - 250 г
течна сладкарска сметана - 200 мл
пудра захар - 100 г
ванилия - 1 ч.л.


За глазурата
бял шоколад - 150 г
черен шоколад - 50 г
сметана - 1 - 2 с.л.

Начин на приготвяне: 

🕸 Стъпка 1 
Яйцата и захарта се разбиват до пухкав светъл крем. Пресятото брашно се смесва с какаото, бакпулвера и солта, след което внимателно се добавя към яйчената смес. Разбърква се до хомогенна консистенция.

🕸 Стъпка 2 
Сместа се изсипва в тава с диаметър 24 см, покрита с хартия за печене. Пече се в предварително загрята фурна на 180°C за около 30 минути. След като изстине напълно, блатът се разрязва хоризонтално на два пласта.

🕸Стъпка 3 
Кремът се приготвя, като маскарпонето, сметаната, пудрата захар и ванилията се разбиват до гъст пухкав крем. Блатовете се намазват с крема и се сглобяват.

🕸Стъпка 4 
Белият шоколад се разтопява със сметаната и се разстила върху тортата. Черният шоколад също се разтопява и се излива спираловидно. С помощта на дървено шишче или нож се издърпват линии от центъра навън, за да се образува „паяжина“.

#AmbassadorSchools 

Автор: Дария Грозева 8 ,,б'' клас


Коментари

Популярни публикации от този блог

Сладко изкушение, което ще ви стопли в студените месеци

Как се адаптирам в училище (или поне се опитвам),за мен е ново, различно ,непознато…

Защо наистина обичам дъждовното време? ,,Тайният код'' към вътрешния ми свят.